De Leyden Academy on Vitality and Aeging biedt een internationaal programma voor onderwijs en onderzoek op het gebied van ouderengeneeskunde. Er komen derhalve sprekers van over de hele wereld presentaties geven om er met vakgenoten over te discussiëren. Gebruiksvriendelijkheid van apparatuur is in zo'n geval erg belangrijk. 

De presentatieruimte, gevestigd in het Poortgebouw (Leiden), is ingericht met een discussie-installatie en er is een beamer aan het plafond geplaatst. Ook is er een smartboard geïnstalleerd, dat zeer gebruiksvriendelijk is. 

De Westlandse Stichting Katholiek Onderwijs bestaat uit achttien scholen. Bij diverse scholen van dit samenwerkingsverband is Zwinkels Advies & Installatie actief.

  • In het atrium van de Brede School Westhof (Poeldijk) is een rechthoekige truss gehangen met vier elektrische takels, welke eenvoudig naar beneden kan worden gelaten. Zo kan het functioneel worden ingezet.
  • In het atrium van de Westhof is ook een presentatiescherm en de geluidsinstallatie heeft een ontvangtsmodule voor draadloze microfoons. Zo kunnen er gemakkelijk informatie-avonden plaatsvinden, kan Sinterklaas warm worden onthaald en kunnen de kinderen optredens verzorgen voor hun mede-leerlingen.
  • In de aula van de Andreashof (Kwintsheul) is een geluidsinstallatie geplaatst, waardoor de maandafsluitingen en de musical nu goed verstaanbaar zijn. Ook de muziekvereniging (die oefent in de school) maakt hiervan gebruik.

Opdracht was met name de spraakverstaanbaarheid te verbeteren (de Bartholomeuskerk heeft een galm van 9.2 seconden).
Op basis van een analyse van de situatie is gekozen voor een systeem van Bose. Door de specifieke eigenschappen van dit systeem, waarbij minder reflecties via de vloer en het plafond ontstaan, is de spraakverstaanbaarheid aanzienlijk verbeterd ten opzichte van de oude installatie.

Ook is er opname-apparatuur geplaatst om doopvieringen, huwelijken, avondwakes, uitvaarten en concerten te kunnen opnemen op cd.

 

Spelers van Genesius steken veel tijd en energie in het leren van teksten. Een toneelstuk valt of staat bij de verstaanbaarheid van die teksten. Daarom krijgt elke speler een headset ter beschikking en wordt het geluid via de mengtafel ingeregeld op maat. Via de Bose-luidsprekers wordt het geluid verspreid. Zo kan het publiek genieten van de jaarlijkse uitvoering van volwassen- en kindertoneel.